Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutya chip - Kutya szolgáltatások képes leírás - Kutyás szolgáltatások.tlap.hu
részletek »

Kutya chip - Kutya szolgáltatások - Kutyás szolgáltatások.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyasszolgaltatasok.tlap.hu » Kutya chip - Kutya szolgáltatások
Keresés
Találatok száma - 8 db
Chip-Chip. Hurrá?

Chip-Chip. Hurrá?

Ha egy civil szervezet, amelyik pontosan ilyen irányú tevékenysége miatt per alatt áll, kötelező jellegű intézkedést hoz egy olyan kérdésben, amelyikkel nem foglalkozhat, az már nem kelt hurrá érzést. Kinek és miért olyan sürgős megkötni 2005-ben, egy százmilliós üzletet olyan eszközre, amelynek használatát a jogszabályok 2011 évtől teszik kötelezővé? Ki (k) és miért akarja az állatorvosokat beleédesgetni egy jogilag kétes ügyletbe? Ki(k) és miért akarja a magyar ebtenyésztés napjainkra megmaradt egyetlen szakmai intézményét, az alom ellenőrzést porrá zúzni? Mi a szent mágia ez már megint?

Eltünt a kutyám. Van benne kutyachip, hogyan kerestessem meg?

Eltünt a kutyám. Van benne kutyachip, hogyan kerestessem meg?

A netboardon gyűjtik össze országosan a talált, keresett kutyák adatbázisát. Irj nekik és itt figyelheted is, hogy nem látták-e valahol mint talált vagy gazdátlan kutyát. Ha chippes és regisztrált, akkor megtalálás esetén jelentkezni fognak nálad.

Káosz a nyilvántartásban, csipes kutyák a sintértelepeken

Káosz a nyilvántartásban, csipes kutyák a sintértelepeken

Magyarországon a kutyák csipes regisztrációja nincs megfelelően szabályozva, ezért egyetlen központi adatbázis helyett több, eltérő hozzáférési feltételekkel működő adatbázisban tartják nyilván a beültetett csippel megjelölt ebeket. Gyártók, forgalmazók, önjelölt regisztrátorok fokozzák a káoszt, aminek következtében a csippel ellátott elveszett kutyák jelentős részét nem tudják azonosítani a sintértelepeken.

Kötelező lesz a kutyachip

Kötelező lesz a kutyachip

Július 1-jétől lép hatályba az állattartási törvény módosítása. Fontos változás, hogy amelyik ebet elajándékozzák, eladják, abba chipet kell beültetni. Állatvédők szerint a törvény iránya jó, kérdéses viszont az ellenőrzés. Maci és Csufi két szerencsés kutyus. A Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai gondoskodnak róluk, miután gazdáik az út mentén hagyták őket. A tulajdonosok felkutatása szinte lehetetlen, de a kutyusokba nemrég beültetett mikrochip segítségével ez később már nem lesz probléma, mondja Vértesi Andrea elnök.

Kutyachip

Kutyachip

Túl vagyunk az éves kötelező veszettségi oltáson, mármint leginkább nem én, hanem a kutyám. Én csak annyiban, hogy ezt is kicsengettem a zsebemből, Kicsi pedig reméljük egy évig újfent nem lát állatorvost. Velem tehát nem árt még vigyázni, nincs oltásom, és harapok! Az idei év egyébként abban volt különleges, hogy kötelezővé tették a kutyachip beültetését, és most azt is megkapta.

Hirdetés
Mikrochip - egyedi azonosítás kisállatoknak

Mikrochip - egyedi azonosítás kisállatoknak

Az egyedi azonosítás fontos a tulajdonjog igazolása, a tenyésztés, és egészségügyi szempontból is. Az állatok egyedi azonosítása nem 21. századi találmány, haszonállatoknál évszázadok óta használják az adott korban rendelkezésre álló, nem éppen fájdalommentes eszközökkel. A gazdák a saját állataikat korábban tüzes vassal bélyegezték meg, de nem sokkal finomabb módszer az sem, ha a tehenek fülébe bilétát raknak... A kedvtelésből tartott állatok egyedi azonosítása sokáig a fajtatiszta kutyák kiváltsága volt, tetoválási szám alapján regisztrálták az ebeket a tenyésztő szervezetek. A keverék kutyák semmiféle azonosítóval nem rendelkeztek, ha külföldre utaztak a gazdival, akkor a hatósági állatorvosi igazolásban egy hozzávetőleges leirás azonosította a kutyát.

Népszerű a kutyachip, csak a pénz hiányzik

Népszerű a kutyachip, csak a pénz hiányzik

Az országban elsőként Kozármislenyben kötelezték a kutyatulajdonosokat, hogy kedvenceiket az azonosítást lehetővé mikrochippel lássák el. A Siklós és Villány által folyatott kezdeményezés eredményesnek bizonyult, de a jó példát - elsősorban anyagi okokból - kevés település követi.

Önnek van chip a kutyájában? Tudta, hogy kötelező lett?

Önnek van chip a kutyájában? Tudta, hogy kötelező lett?

Július 1-től jogszabály teszi kötelezővé a kutyák mikrochipes megjelölését a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló, februárban elfogadott Kormány-rendelet értelmében hazánkban - számolt be aDívány magazin. A rendelet szerint júliustól Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minősülő más módon átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet.'

Tuti menü